2011. május 16., hétfő

Az almaecet gyógyhatásai


Az almaecet ősi csodaszer – megkönnyíti a fogyást, csökkenti az étvágyat, tisztítja a szervezetet és felpörgeti az anyagcserét.

Nem hiába mondják, hogy az almaecet az egyik legjobb természetes zsírégető! Ezért is használja számos fogyókúra az almaecetet a fogyás és zsírégetés elősegítésében.
Az almaecet hatása – természetes zsírégető
• Az almaecet gyorsítja az anyagcserét, így a fogyáson kívül javítja mind a fizikai (vérkeringés, végtagok vérellátottsága), mind a szellemi állapotot (koncentráció, szellemi vitalitás).
• Serkenti az emésztést, és részt vesz a szervezet zsírbontó folyamataiban.
• Baktériumölő hatása tisztítja a szervezetet, amitől egészségesebb lesz a bőrünk, hajunk.
• Felélénkíti a sejtlégzést, és csökkenti az idő előtti öregedési tüneteket.
• Elpusztítja a bélfalon lévő baktériumokat, amelyek emésztési zavarokat, felfúvódást vagy székrekedést okozhatnak.
Almaecet kúra – Almaecet fogyókúra – Fogyás almaecettel
Az étkezés előtt fogyasztott almaecet érezhetően csökkenti az étvágyat. E mellett az almaecet fontos ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, és hosszú távon folyamatos súlyvesztést biztosít.
Az almaecet fogyókúra elkezdésénél érdemes odafigyelni arra, hogy milyen almaecetet használunk. Az almaecet legtisztább forrása bioboltokban kapható. A bio-almaecet nemcsak egészségesebb, de íze is sokkal kellemesebb, mint a sima almaeceté.
Az almaecet fogyókúra lehet pár napos, több hetes vagy akár több hónapos is. Érdemes néhány napos almaecet kúrával kezdeni, hogy szervezeted jobban hozzászokjon a változáshoz.

Almaecet fogyókúra:

Tegyél egy evőkanál almaecetet egy pohár vízbe. Igyál egy pohár almaecetes vizet reggel (éhgyomorra) és délben (étkezés előtt kb. 15 perccel), valamint este (lefekvés előtt).
Az almaecetet tiszta vízbe keverve fogyaszd, és ne használj hozzá semmilyen édesítőt!
Ha az almaecet fogyókúra alatt jobban oda tudsz figyelni az étkezésedre és a testmozgásra is, az eredmény még látványosabb lesz!
Almaecet kapszula
Mivel előfordulhat, hogy valaki nem szívesen iszik almaecetes vizet, az almaecet fogyasztása kapszula formában is megoldható. Noha az almaecet kapszula költségesebb megoldás, sokszor kellemesebbé és egyszerűbbé teszi az almaecet alkalmazását.
Az almaecet hatása – Az almaecet savasít vagy lúgosít?
Érdekes kérdés, hogy vajon az almaecet, melynek már a nevében is benne van, hogy ‘ecet’, vagyis csak savas lehet, valójában hogyan befolyásolja sav-bázis egyensúlyunkat, és milyen hatást vált ki az emésztést követően?
Az almaecet – ahogy a citrom is – savas kémhatású. Fogyasztásuk mégis lúgosítja a szervezetet, mert a bennük lévő kémiai elemek segítik a lúgok termelődését, vagy másik oldalról nézve fokozzák a savak lebomlását. Fontos viszont, hogy az almaecetet éhgyomorra vagy üres gyomorra igyuk, hogy ne keveredjen más összetevőkkel, s így megtartsa lúgosító hatását.
Háttérinformáció – Hogyan készül az almaecet?
“Egyél meg naponta egy almát, és megőrzöd egészséged!” – állítja egy régi mondás. Noha lehet, hogy a mai kémiai világban ehhez egy almánál többre van szükség, nem tagadható, hogy az almában számos értékes vitamin (A vitamin, C vitamin, kalcium, kálium, vas), továbbá különböző enzimek és rostanyagok is megtalálhatóak.
Erjedés során, az almalében található cukor először alkohollá, majd azt követően ecetsavvá alakul át. (Az állatok például azért eszik a lehullott erjedt gyümölcsöt, mert az erjedt gyümölcsben már elpusztultak a baktériumok és kórokozók, s így meg tudják védeni szervezetüket a fertőzésektől.)
Az almaecet értékes tulajdonságát az ecet baktérium- és kórokozóölő és az alma egyedi kombinációjának köszönheti. Így más ecetsavval szemben, az almaecet számos zsírbontó és fogyasztó tulajdonsággal rendelkezik! (Serkenti az anyagcserét, vérkeringést és az emésztést. Belülről tisztítja a szervezetet, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza a bélműködést, és elősegíti a salakanyagok távozását.)

4 megjegyzés:

  1. Neki is fogok már holnap:)))

    VálaszTörlés
  2. Én inkább maradok a lúgos víz fogyasztása mellett, (szerencsére sok féle elérhető már - http://www.merkurblog.ro/2010/08/lugositas-a-jo-kozerzetert/ ) valamiért számomra felfoghatatlan, hogy bármi ami "ecet" az segíthet a lúgosításban...

    VálaszTörlés
  3. En is egyetertek Dezsovel ... en ha citromot eszek, citromlevet iszok, almaecettel ugyanugy, savam van, es nem tudja nekem senki bemagyarazni az ellenkezojet... a sav-bazis egyensulyert inkabb iszom lugos vizet :)

    VálaszTörlés
  4. Jó tudni, hogy akinek sava van a citrom, és alma ecettől, most jelent meg, és megy a TV reklám is, hogy lehet kapni kapszulában direkt fogyókúrázóknak almaecet kapszulát. Lehet kérni a patikában. A citromot lehet akár C1000 formában is tablettaként szedni.

    VálaszTörlés