2011. május 20., péntek

Kikapcsolódás, a világ legjobb vidámparkjaiban

Itt a nyár, és legtöbbünk már eldöntötte hol nyaral. Minden évben alig várom, hogy elmehessek idegen tájakra, megismerhessek új helyeket, embereket, városokat, építményeket. Kedvenceim a vidámparkok, strandok, tengerpartok.
Európa legjobb vízi vidámparkjai, ésEurópa legjobb hullámvasútjai után ezúttal a világ 10 legjobb vidámparkját láthatjátok.
A világ 10 legjobb vidámparkja:
1. Port Aventura, Tarragona, Spanyolország 
A híres spanyolországi vidámpark  Barcelonától 1 órára található, a katalán városból vonattal is el lehet jutni a Port Aventurára. A fantasztikus vidámpark számos élményt tartogat. Itt található a Furius Baco,Európa leggyorsabb hullámvasútja, és a Dragon Kahn, Európa első hullámvasútja, amely nyolc fordulatot tesz meg. A számos izgalmas játék közül még mindenképp megemlitendő a Hurakan Condor, ahol 88 méter magasból élhető át a szabadesés élménye. Az 1995-ben megnyilt hatalmas vidámpark különböző világokra van osztva, amelyek a világ kontinenseit szimbolizálják, és amelyeket vasút köt össze. A vidámpark bejárása, ha sok játékot ki akarunk próbálni, még így is több napot vehet igénybe.
Port Aventura, Dragon Kahn
Port Aventura, Dragon Kahn kép: Miracle Mark
2. Universal Studios / Island of Adventure, Orlando, Florida, USA
A fantasztikus játékok mellett az 1999-ben nyílt parkban különböző természeti katasztrófákat is át lehet élni: pl. tornádót, vagy egy Richter-skála szerinti 8,3-as erősségű földrengést. A különböző listákon az orlandói Universal Studios két második helyet is szerzett.
Universal Studios, Island of Adverture, Orlando, Florida
Island of Adventure fotó: Chris J
3. Busch Gardens, Williamsburg / Europe, Virginia, USA 
Négy listán is szerepelt a Busch Gardens, ennél csak a Port Aventura szerepelt jobban, amelyet 5 listán is megemlítettek. A világ egyik legszebb és legjobb vidámparkjának tartott Busch Gardens a világ egyik legnagyobb hullámvasút-gyűjteményét kínálja. Europe neve a vidámpark európai témájára utal.
Busch Gardens Europe, Williamsburg
3. Six Flags Magic Mountain, Valencia, California, USA . Az 1971-ben nyílt vidámparkban megtalálható Amerika nyugati partjának legmagasabb, és leggyorsabb favázas hullámvasútja, a Colossus. A vidámpark látogatói azonban a Goliath hullámvasútját tartják a mindegyiket felülmúlónak, a hullámvasutak hullámvasútjának, amely a világ egyik leggyorsabb hullámvasútjának is számít. Ezen megtapasztalható a zéró-gravitáció élménye is.

Six Flags Magic Mountain
Six Flags Magic Mountain Kép: yorvik
5. EurodisneyPárizstól 32 km-re, Franciaország.
Az európai Disneyland 3 listán is szerepelt, legjobb helyezése egy 2. További információ róla aPárizsi útikalauzunkban.
Eurodisney, Párizs
Eurodisney, Párizs kép: Capitrueno
6. Blackpool Pleasure Beach, Blackpool, Anglia 16 pont
A blackpooli vidámpark  Kb. 1 és negyed óra utazásra található Manchestertől nyugatra. 1896-os megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend. Legbrutálisabb attrakciójának a nagysebességű, Valhalla nevű vízi játékot tartják, amely 3 percen át teljes sötétségben, nagy sebességgel száguld, és extrém hőmérsékletingadozások színesítik az élményt.
Blackpool Pleasure Beach
Blackpool Pleasure Beach kép: yorvik
7. Cedar Point, Sandusky, Ohio, USA 
Cedar Point
Cedar Point kép: mutantlog
7. Walt Disney World, Florida, USA 
Walt Disney World, Florida
Walt Disney World kép: Damgaard
7. Disneyland, California, USA 
Disneyland, California
Disneyland, California fotó: jrayfarm1980
10. Europa Park, Rust, Németország
 A svájci, és francia határhoz egyaránt közel található, 1975-ben megnyílt vidámpark fő attrakciója talán Európa legnagyobb hullámvasútja, a Silverstar, de ezen kívül is számos fantasztikus, és minőségi attrakció található itt. Az Europa Park a párizsi Disneyland után Európa 2. legnépszerűbb vidámparkjának számít. A vidámpark attrakció, ahogy neve sugallja, Európa országai köré épülnek, a különböző játékokat úgy alakították ki, hogy Európa országaira emlékeztessenek.
Europa Park
Europa Park kép: London calling

1 megjegyzés:

  1. Az en erdeklodesem nemigazan keltettek fel eddig a vidamparkok, pedig volt ra alkalom eleg sokszor, hogy kiprobaljam, Disneyland-be egyszer szeretnek ellatogatni, de a hullamvasutas, stb. jatekokat nagy valoszinuseggel nem fogom kiprobalni soha :)

    VálaszTörlés