2011. május 19., csütörtök

Fitt élet

5 hatásos gyakorlat a lapos hasért 
 
Hasizmunk az az izomcsoport, amelyen kellő energia-befektetéssel a legrövidebb idő alatt lehet látványos változást elérni. Az alább következő hasizomgyakorlatokkal pár hét alatt laposabb, feszesebb hasat varázsolhatunk magunknak. 
A bemelegítéshez állva, felemelt karral nyújtóztassuk meg tagjainkat,
majd egyik kezünket tegyük csípőre, a másikkal pedig oldalra nyújtózkodva felváltva nyújtsuk meg mindkét oldalunk. Oldalra hajolva végezzünk mindkét oldalon 25-25 döntögetést. Ügyeljünk rá, hogy felsőtestünk egy vonalban maradjon alsótestünkkel, ne dőljön előre.
Első gyakorlat: ez a mozdulat a hastáncosok egyik alapgyakorlata a haránt hasizmok beizzítására. Álljunk egyenesen, lábunk vállszélességben, térdünk kissé behajlítva, fenekünket tartsuk összeszorítva, és húzzuk magunk alá. Alsótestünk innentől végig mozdulatlan marad. Most derekunkat toljuk el vízszintes irányban oldalra, de felsőtestünk maradjon továbbra is egy vonalban alsótestünkkel, mintha két üveglap közé állnánk. Koncentráljunk a hasizmunkra, feszítsük be, miközben mindkét oldalra kitoljuk derekunkat 25-25 ismétléssel.
Második gyakorlat: feküdjünk a hátunkra, kezünket tarkónkra téve emeljük fel fejünket. Egyik lábunkat nyújtsuk ki függőlegesen, a másik lábunkat húzzuk fel mellkasunkig, majd nyújtsuk ki, a földtől 20-30 centire. Ezt ismételjük meg ötvenszer, majd végezzük el a másik lábunkkal is.
Harmadik gyakorlat: a hátunkon fekszünk, egyik lábunkat függőlegesen kinyújtjuk, a másikat 20 centivel a föld fölött egyenesen nyújtva tartjuk. Felsőtestünkkel ebben a pozícióban végzünk 50 hasprést, majd lábat cserélünk.
Negyedik gyakorlat: mindkét talpunkat a földre helyezzük, és tarkóra tett kézzel végzünk 100 hasprést. A felsőtestnek nem kell sokat emelkednie, elegendő, ha pár centivel mozdul feljebb minden egyes kilégzéskor, de koncentráljunk erősen a hasizmok megfeszítésére.
Ötödik gyakorlat: Bal talpunk a földön, a másikat ráhelyezzük a bal térdünkre. Felsőtestünket a jobb térdünk irányába forgatva végzünk 25 hasprést, majd ugyanezt a gyakorlatot elvégezzük a másik oldalra is.
Nyújtás: hasunkra fordulunk, kifújva a levegőt, felsőtestünket a mellkasunk mellett lévő karunkkal feltoljuk, és pár másodpercig hagyjuk, hogy nyúljanak az izmok. Ismételjük meg még kétszer.


Az izmos feszes has titka 

Szinte minden nőnek kényes pontja a hasa. Ide rakódnak le legkönnyebben zsírpárnák, szülés után pedig különösen nehéz ezt a területet lapossá varázsolni. Ha rendszeresen megdolgoztatod hasizmaidat, sokat javíthatsz a helyzeten és újra csúcs formában lehetsz.
1. gyakorlat 
A legtöbb nőnek alkati adottságai miatt hasának alsó szakaszáról a legnehezebb lefaragnia a fölösleget. A dolog azonban nem reménytelen. Megfelelő gyakorlatokkal keményen megdolgoztathatjuk ezt a részt. Feküdjünk hanyatt, egymás mellett kinyújtott lábunkat pedig emeljük a levegőbe. Mindkét kezünket helyezzük a fenekünk alá. Ez a póz megakadályozza, hogy derekunk elemelkedjen a talajtól és csökkenjen a mozgás hatékonysága. Páros lábunkat nyújtva engedjük le, majd újra emeljük fel. Ismételjük a mozdulatsort harminckétszer.


2. gyakorlat 
A vállemelésnél sokat nyom a latban a helyes végrehajtás. Fejünket előre-hátra billegtetve hasizmunk aligha erősödik, legfeljebb a nyakunk fájdul meg. Ügyeljünk arra, hogy a gyakorlat közben tekintetünket a plafonra szegezzük. Könyökünket feszítsük hátra, és igyekezzünk a lapockánkat is elemelni a talajtól. Közben a lábunkat tartsuk laza terpeszben, csípőnket szorítsuk a talajhoz. Ismételjük a feladatot harminckétszer.



3. gyakorlat 
Ez a feladat a derék karcsúsítására szolgál. Feküdjünk az oldalunkra, térdünket húzzuk fel. Alul lévő karunkat nyújtsuk ki, másik kezünket tegyük tarkóra. Emeljük meg felsőtestünket úgy, hogy alul lévő vállunk is elmozduljon a talajról. Igyekezzünk, hogy megtartsuk a kiinduló helyzetet. Harminckétszer ismételjük meg.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése